Station Haag-Zuid
vrijdag, juni 30, 2006
  Niet in Berlijn
De grap is geslaagd!

Ik was niet in Berlijn, maar zat met een cassettebandje vol met stadiongeluiden met me mobieltje in te breken in de uitzending...

Wouter
 
  Vanavond in de show...
Vanaf 18.00 uur is er weer een spiksplinternieuwe aflevering van het "rock-'n-roll"-radioprogramma 'De Koopavond' met Wouter en Raymond.

Vanavond zit Wouter in het Olympisch Stadion van Berlijn voor de WK-kraker Duitsland tegen Argentinie. Hij houdt ons op de hoogte...

In de show van vanavond:
* De Files vanuit het bubbelbad

* Het Bom Bericht met Ine van Brenk
* Peter Oosterloo als Razende Reporter in verband met de evacuatie
* De evacuatie van vele dieren door Pim & Saskia van de Dierenambulance
* Worden de evacués goed verzorgt in Zorghotel De Palatijn te Alkmaar?
* De Koopavond Verjaardagskalender
* De uitspraak van de week
* Pannenkoek van de Week
* en de beste rock-/'n roll muziek...

Vanavond kreunen je speakers van genot;

Tussen 6 en 9 tijdens 'De Koopavond'

Tot dan...

Raymond
 
donderdag, juni 29, 2006
  Broodje Aap?
Van de week vertelde mijn moeder het navolgende verhaal:

In dierentuin Artis is de 8 jarige Jeroen enkele minuten uit het oog verloren door zijn moeder Karin. Moeder zoekt overal en waarschuwt zelf de medewerkers. Jeroen is een mongooltje en moeder Karin maakt zich erg ongerust.

Plotseling komt Jeroen aanrennen, helemaal doorweekt (lees: zeiknat). Moeder is blij maar besluit wel direct naar huis te gaan.

Thuis aangekomen stuurt ze Jeroen onmiddellijk naar de badkamer om zich te kunnen verschonen. Terwijl ze nog even beneden is hoort ze vanuit de badkamer een hels kabaal. Karin spoed zich naar boven, komt de badkamer binnen en ziet daar Jeroen en… een baby pinguïn!!!!

Jeroen is vermoedelijk in Artis over het hekje en door het slootje gegaan en heeft een baby pinguïn in zijn rugzakje gedaan.

Direct zijn de dierenverzorgers op de hoogte gesteld en hebben de baby pinguïn, na een medische check-up, weer meegenomen naar de dierentuin.

Toen ik het hoorde zei ik direct tegen mijn moeder: ‘Broodje Aap!!!’

Wat denk jij?


Raymond
 
  Cas Jansen dj op Caz!
Cas Jansen wordt deejay op het landelijke radiostation Caz!, voorheen Yorin FM. De 29-jarige acteur presenteert vanaf maandag samen met Caz-deejay Rinse Blanksma het programma Vakantie Open Air.

De twee vervangen Timur Perlin van het programma Timur Open Air, die op vakantie gaat. Tot 21 juli zijn Cas Jansen en Rinse Blanksma elke werkdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur te horen op Caz.

Jansen was onder meer te zien in de televisieseries Fort Alpha, Goede Tijden, Slechte Tijden en All Stars. Hij speelde in films als 'De dominee' (2004) en 'Vet hard' (2005).


Zit Cas wel helemaal goed bij Caz! of doet hij dit om beter bij kas te zitten?

Raymond
 
dinsdag, juni 27, 2006
  Het WK bloed dood
Wat begon als een leuk toernooi krijgt een zeer teleurstellend einde.
Het angst voetbal wint het van de durf, het aanvallende en het frisse spel.
Landen die het niet verdienen winnen en landen die respect afdwingen worden of benadeeld door de scheidsrechter of door een stel matennaaiers bij de tegenstander.

Neem nou weer Therry Henry, wat een vieze matennaaier is dat!
Hoe hij als een stervende zwaan neer gaat, terwijl Carlos Puyol geen vlieg kwaad doet. Dat noem ik onsportief gedrag van een speler die dat eigenlijk niet nodig heeft, want Henry is een bij Arsenal gewoon goed. Daaruit komt dan de 1-2!
Vies! Vies! Vies!

Australië, Nederland, Zwitserland, Ghana en nu dus ook mijn favoriet Spanje naar huis.

Wat hebben we over; Italië, Oekraïne, Portugal, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Brazilië en Argentinië. Ik ben er niet blij mee, want behalve Duitsland hebben deze ploegen mij alles behalve vermaakt.
Dat verschrikkelijke Frankrijk door! Ongelofelijk! Mannen als Zidane, Barthezz, Thuram, Makalele, die horen niet meer thuis bij de beste 8 van de wereld, maar in een bejaardentehuis! Net zoals Figo en ze vrienden, ze hadden al thuis moeten zitten!

Bij Brazilie ben ik 20 minuten voor tijd wat anders gaan doen, slaapverwekkend…

Wie gun ik de wereldtitel? Duitsland speelt leuk, maar het blijven Duitsers! Engeland dan maar…

Het WK bloed dood!!!

Wouter
 
  Nationale Nederlagen
Na het iPodje voetballen, is Buro Renkema weer terug met een nieuw filmpje!

Wouter
 
  De voorspellingen
Vandaag twee top wedstrijden in de achtste finale van het WK.

Mijn voorspellingen:
Brazilie - Ghana 3-0 (al hoop ik zo dat Ghana wint)
Spanje - Frankrijk 2-0 (de aankomende wereldkampioen wint dankzij 2 goals Torres)

Wouter
 
  Radio is antiek...
De radio begint aan een nieuw tijdperk terwijl haar 100ste verjaardag dit jaar wordt gevierd.

Op kerstavond van het jaar 1906 maakte de Canadese onderzoeker Reginald Fessenden wereld's eerste radiouitzending waarbij draadloose ontvangers op schepen in de Atlantische Oceaan een ongebruikelijke signaal ontvingen op hun mobilofoonsets.

Het was een opname van Handel's 'Lago' en Fessenden's eigen optreden op zijn viool.

100 jaar radio...

dat maakt de radio... antiek!!!

Raymond
 
  Wat hoor ik nou?
Gisteravond laat zat ik te kijken naar NOS Studio Sportzomer, en door de verlenging en de penalty's van de avond wedstrijd was het redelijk laat en was ik een beetje aan het indutte.
Maar opeens schrok ik wakker en dacht ik;
"Hoor ik dat nou goed?"

Patrick Vieira wil komend seizoen verhuurd worden aan Ajax. De huidige werkgever van de Fransman, Juventus, zal wegens de omkoopperikelen volgend seizoen waarschijnlijk uitkomen in de Serie B.

De motor van het Franse middenveld, 8 jaar lang bij Arsenal en nu bij Juventus naar Ajax? De man die Ruud van Nistelooy haat! Leuk als Ruud naar PSV gaat...
Dit moet een droom zijn of een hele flauwe grap.
Vieira heeft wel gezegd erg gecharmeerd te zijn van de Amsterdamse club.

Technisch directeur Martin van Geel van Ajax wilde in het programma niet ontkennen dat er sprake is van een verhuur. "Ik hoorde dit bericht ook vanavond pas."

Wouter
 
maandag, juni 26, 2006
  Jouw mening is belangrijk!

Teken de petitie:
http://www.valentinivanov.com.
 
  Vierde musketiers ook verslagen
En toch kan ik het niet laten om te loggen over het WK. Ook vandaag gebeurde er weer iets opvallends.

Guus Hiddink is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het WK. Zijn Australië speelde redelijk goed tegen Italië, dat na 50 minuten met tien man verder moest na een rode kaart van Materazzi. Toch wist Italië in de laatste minuut een dubieuze penalty te versieren, die Francesco Totti af wist te ronden (1-0).

Natuurlijk is Italië een betere ploeg, betere spelers, en is het voor het toernooi aantrekkelijk dat ze erin blijven. Maar Iedereen was toch voor Guus en zijn Socceroos! Na Leo, Dick en Marco, is de vierde musketiers ook uitgeschakeld.

Vanavond Oekraïne tegen Zwitserland. Er wordt weinig van verwacht en niemand heeft er zin in, maar ik vind dat die Zwitsers een hele leuke ploeg hebben.
Morgen de klapper Spanje - Frankrijk en natuurlijk hoop ik dat Spanje wint, ik heb namelijk voorspeld dat ze wereldkampioen worden...

Wouter

 
  1 en 2 juli: ruiming vliegtuigbommen in Purmerend
Op zaterdag 1 juli start om 18.00 uur de ruiming van de vliegtuigbommen, die gevonden zijn langs de Where, ter hoogte van de Purmerweg.

De landelijke een overheidssite voor noodsituaties, staat sinds vandaag geheel in het teken van de ruiming van de Wherebommen.

Zaterdag 1 juli zal ik, vanaf 12.00 uur, met een paar radiocollega's je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen over de ruiming van de bommen. Deze uitzending zal duren tot ongeveer 18.00 uur, dan mag er niemand meer in het afgesloten gebied zijn en onze radiostudio ligt precies op de grens.

Wouter
 
  The Day After: Seks onderzoekjes!
Ik probeer het voetbal even te vergeten en me aandacht op belangrijkere zaken te verleggen. Ik kwam dit tegen op internet, maar dit is toch al jaren bekend?

Bijna 45 procent van de Nederlandse mannen wil vaker seks hebben en meer initiatief van hun partner. Dat blijkt uit de sekstest Je Echte Leeftijd in Bed, die ruim 35.000 mannen op internet invulden.

En alsof het de dag is van de seks onderzoekjes kwam ik ook dit nog tegen;
De Viva heeft onderzoek gedaan onder haar lezeressen en wat blijkt; het vrouwelijk deel van Nederland surft regelmatig naar een pornosite, doet aan erotisch smsen en is dol op uitdagen.

Als het tegen zit met voetbal wordt het tijd om de man weer op te vrolijke met seks onderzoekjes lijkt het wel...

Wouter
 
  Blatter hekelt scheidsrechter Ivanov
De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, was na afloop van het duel Portugal - Nederland niet te spreken over het handelen van de scheidsrechter.

“Ik meen dat de scheidsrechter niet van het zelfde niveau was als de spelers. Het was een wedstrijd vol emotie, met groot drama in de slotfase. Het was een spektakelstuk. De scheidsrechter voelde dat niet aan en floot niet consequent.''

Ondertussen baal ik nog steeds over de uitschakeling van ons Oranje. En dit soort uitspraken van mensen uit de voetbalwereld zorgt er voor dat het nog onterechter voelt dat we eruit liggen...

Wouter
 
  Kaartje leggen?
Valentin Ivanov evenaarde gister bij de door Nederland verloren wedstrijd tegen Portugal het recordaantal gegeven kaarten in één WK-duel.

De Rus trok zestien gele kaarten,waarvan een viertal werd omgezet in rood.

Misschien kan de plaatselijke kaartvereniging nog iets met hem...

Kaartje leggen?

Raymond
 
  WK 2006 aflevering 15: Het is voorbij!
Later komt er 'misschien' een uitgebreider verslag, nu heb ben ik zwaar teleurgesteld en kan alleen nog maar janken!

Het is voorbij, over en uit! :'-(

Deze WK versie van Station Haag-Zuid zou online blijven zolang Oranje in Duitsland actief was, daarom zullen wij snel met een vernieuwde site komen.

Wouter
 
zondag, juni 25, 2006
  Parkpop
Vandaag vindt in Den Haag voor de 26ste keer het gratis festival Parkpop plaats.
Op Nederland 3 en op 3FM wordt vandaag Parkpop uitgezonden, mocht je er niet bij kunnen zijn.

Zojuist een optreden gezien van The Kooks. Wat een leuke, frisse band is dat. De liedjes die ze speelde waren stuk voor stuk te moeite waard.
De huidige single Naive draaien we al een tijd je in De Koopavond en eigenlijk zou die in dat rijtje van 10 leuke liedjes hiernaast moeten staan…


Daarna deed Ilse DeLange haar single The Great Escape akoestisch in een bus, en dat was echt kippenvel!!!

Op Nederland 3 duurt de uitzending nog tot ongeveer 17.00 uur en op 3FM tot 20.00 uur.

Wouter
 
  WK 2006 aflevering 14: Goede herinneringen aan 25 juni
Vandaag is het precies achttien jaar geleden dat het Nederlands Elftal met Marco van Basten Europees Kampioen werd in Duitsland.

Hopelijk is het een voorbode voor het duel van vandaag tegen Portugal. Maar ook het feit dat dit aflevering 14 is van het WK 2006 op Station Haag-Zuid voelt goed.

Mijn voorspellingen:
Engeland - Ecuador 2-0
Portugal - Nederland 1-3

Wouter
 
zaterdag, juni 24, 2006
  WK 2006 aflevering 13: Duitsland bij beste 8
Duitsland is als eerste land door naar de kwart finale van het WK. Door een flitsende start was het al na 12 minuten 2-0 tegen Zweden, dat bleef het ook.

(foto: Lukas Podolski scoorde 2x tegen Zweden)

Goeie reis terug naar Zweden Ibrahimovic, Larssson, Ljungberg, Rosenberg en die laffe coach Lagerback (2-0 achter een wissel; spits voor een spits! Gewoon een spits erbij!)

Straks om 21.00 uur Argentinië - Mexico. Voor vele zijn de Argentijnen favoriet, maar ik denk dat ze het vanavond moeilijk gaan krijgen. Ze winnen wel door een geniaal moment van invaller Messi, 2-1.

Wouter

 
  Ine van Brenk te gast in Koffie-Zwart!
Vanmorgen, tijdens de ochtendshow op Radio Purmerend, te gast de vrouw die als projectleider communicatie/openbare orde en veiligheid ruiming Wherebommen, verantwoordelijk is voor het grootschalige project van 1 en 2 juli in Purmerend.
Wij spraken met Ine over haar dochters, het koor waarin zij zingt, haar politie verleden en hoe zij haar huidige man ontmoette in de politie Kever, haar bemoeienissen met het EK 2000 in Nederland, de Gaypride in Amsterdam en natuurlijk de ruiming van de bommen in Purmerend.

Ine van Brenk is een stugge, maar lieve vrouw en wij, van Station Haag-Zuid, wensen haar aankomend weekeinde veel succes met de ruiming van de vliegtuigbommen.

Raymond
 
vrijdag, juni 23, 2006
  Vanavond in de show
Vanaf 18.00 uur is er weer een spiksplinternieuwe aflevering van het "rock-'n-roll"-radioprogramma 'De Koopavond' met Wouter en Raymond.

In de show van vanavond:
* De Files vanuit de Chopper
* Het P3 Journaal met Waldo Volmer

* Het Bom Bericht met Ine van Brenk
* Purmerend kleurt oranje met Piere de voetbalkenner
* De Koopavond Verjaardagskalender
* De uitspraak van de week
* Pannenkoek van de Week
* en de beste rock-/'n roll muziek...

Vanavond kreunen je speakers van genot; Tussen 6 en 9 tijdens 'De Koopavond'

Tot dan...

Raymond

 
donderdag, juni 22, 2006
  Podje voetballen?
Voor de wedstrijd zie je bijna alle spelers van Oranje met een iPod de bus uitkomen en vervolgens op het veld lopen.

Wat hebben ze op hun iPod staan?

Wouter
 
  Breaking Wuppie News!
De vrouw die deze week een boete kreeg omdat ze 4 mega-wuppies in haar auto had liggen, hoeft de boete niet te betalen. Wel krijgt ze een waarschuwing. De wuppen lagen op het dashboard en dat vindt de politie gevaarlijk.

Tipje van mij: de Wuppie haat-site!

Wouter
 
  WK 2006 aflevering 12: Oranje scoort! Vandaag de mooiste WK dag
Uit de cijfers van de Stichting Kijk Onderzoek blijkt dat er woensdag ruim 7,6 miljoen Nederlanders thuis hebben gekeken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië.
Dit zijn er weer meer dan vrijdag naar Nederland Ivoorkust speelde (7,1 miljoen).


Doordat Nederland tweede in de groep is geworden kan mijn finale Nederland - Spanje niet meer plaats vinden, tenzij Spanje tweede wordt, maar dan moet Oekraïne met 5-0 winnen en Spanje met grote cijfers van Saoedi-Arabië verliezen. Dat is onmogelijk! Nederland kan Spanje nu treffen in de Halve Finale, maar dan moet de Spanjaarden Brazilië in de kwart finale verslaan en dan zou best kunnen. Spanje kent de Braziliaanse speelstijl omdat veel Goddelijk Kanaries in Spanje voetballen...

Vandaag vooraf de leukste twee groepsronde tot nu toe. In groep E en F zijn nog zes van de acht landen in de race voor een langer verblijf in Duitsland. Alleen Brazilië is al zeker van de volgende ronden en Japan is al uitgeschakeld.


16.00 uur
Italië - Tsjechië
Ghana - VS

21.00 uur
Kroatië - Australië
(Japan - Brazilië, gaat nergens meer om)

Dit is voor de voetballiefhebber weer zo'n dag om naar uit te kijk!!! :)

Wouter
 
woensdag, juni 21, 2006
  Wuppies maken meer kapot dan je lief is!
Persoonlijk heb ik er niks mee! Ik spaar ze niet! Ik vind ze niet lief! Ik vind ze zelfs lelijk! Wuppies!


Mensen schreeuwen tegen personeel van de Appie als ze uitverkocht zijn, soms vallen er zelfs klappen.

Maar goed dan heb je zo’n ding en dan… Dan kost het je 130 euro!

Wouter

 
dinsdag, juni 20, 2006
  Nog één nachtje slapen en dan is het...
ZOMER!!!
Eindelijk...
Raymond
 
  So Beautiful...
Al een tijdje ben ik weg van het liedje 'So Beautiful' van Pete Murray.

Deze Australische held was voor mij één van de hoogtepunten van Pinkpop (via tv en internet, maar toch)!

Op de radio draai ik het liedje al sinds januari, maar eindelijk is 'So Beautiful' dan op single uit. Zijn album heet 'Feeler' en die staat boven aan mij verlanglijstje...

Check hier zijn optreden op Pinkpop 2006 met 'So Beauliful' helemaal gratis!

En hier de gratis videoclip!
(Voor de Europese markt is een nieuwe videoclip geschoten)

Wouter
 
maandag, juni 19, 2006
  WK 2006 aflevering 11: Fernando ''El Nino'' Torres
Natuurlijk hoop ik dat Nederland wereldkampioen wordt deze zomer, maar ik heb voorspeld dat Spanje het gaat worden met als topscorer van het toernooi Fernando Torres.
De spits van Atletico Madrid is met 3 goals op de goeie weg…

Spanje speelde slecht tegen Tunesië, maar als je dit soort matige wedstrijden wint kom je ver op een WK!!!

Wouter

 
  When I'm sixty-four...
In 1967 zong, de toen 25 jarige Paul McCartney, op het The Beatles album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, het vrolijke liedje 'When I'm sixty-four'.

Gister werd Sir Paul McCartney 64 jaar!!!

Zijn vier oudste kinderen en zijn drie kleinkinderen hadden hun eigen bewerking van het nummer als verrassing opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen, waar ook The Beatles veel van hun werk opnamen. Tijdens een besloten verjaardagslunch kreeg Sir Paul het lied te horen.

Hierbij moest hij sinds lange tijd weer lachen, wisten anonieme bekenden te melden.

When I get older losing my hair many years from now
Will you still be sending me a valentine, birthday greeting, bottle of wine
If I'd been out till quarter to three would you lock the door
Will you still need me
Will you still feed me
When I'm sixty-four

Raymond
 
  Wouter van der Goes naar Q-music!!!
Wouter van der Goes gaat de publieke omroep BNN weer verlaten. Rond half september zal Van der Goes zijn laatste radioprogramma 'Wout!' presenteren voor 3FM tussen 16:00 en 18:00 uur.

Daarna vertrekt hij naar Q-music om daar aan de slag te gaan als programmadirecteur. Van der Goes neemt de plek van Michael Barteleto over. Daarnaast gaat Van der Goes ook een radioprogramma maken, zo liet Q-music weten.

Wouter van der Goes: "Ik heb het bij BNN en 3FM ontzettend naar mijn zin en eerlijk gezegd zag ik mezelf daar ook niet zo snel vertrekken. Maar toen Q-music me voor deze baan vroeg, voelde ik dat ik daar niet zomaar nee tegen kon zeggen. Q-music volg ik al sinds de start in België en later in Nederland. Een goed station met een herkenbaar en ijzersterk format. Ik vind het een eer dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van deze zender".

Eindelijk gebeurt er weer wat met Q! Het was sinds de start redelijk rustig, maar met een topper als Wout hebben ze een goeie binnengehaald. Wel opvallend dat hij als programmadirecteur aan de slag gaat daar.

Wie wordt de nieuwe middagdeejay op 3FM?

Wouter
 
  't POV-vertje van deze week
Deze week is de belangrijkste plaat op Radio Purmerend de nieuwe single van Soulvation.
'I wanna be with you' is een heerlijk zomers liedje waarmee Soulvation de stilte doorbreekt!

Wouter
 
zondag, juni 18, 2006
  WK 2006 aflevering 10: WK Lingerie scoort!
Het televisieprogramma 'Hotshots: WK Lingerie' trekt gemiddeld 450.000 kijkers.

Een record van 687.000 keek op donderdag tijdens de rust van de wedstrijd Zweden - Paraguay naar de schaars geklede dames die penalty's tegen elkaar nemen, aldus een woordvoerder van Veronica zaterdag.

Filmpje

Wouter
 
  Edwin Evers veegt vloer aan met Caz!
Radio 538-dj Edwin Evers laat geen spaan heel van het nieuwe radiostation Caz!, dat vorige maand begon. De populaire ochtend jock gaf afgelopen week in een interview met het AD zijn mening over Nederlands jongste radiostation...

Caz! heeft dj’s als Jeroen Kijk in de Vegte en Timur Perlin. Hij vindt de radiozender, sinds kort eigendom van SBS Broadcasting, ‘helemaal niets’. ,,Het is een slap aftreksel van wat er al is,’’ zegt Evers in het Duitse Titisee. Daar is hij met zijn ochtendshow neergestreken ter gelegenheid van het WK. ,,Caz! zou het allemaal wel even anders gaan doen, maar het is vlees noch vis.

Ze doen exact hetzelfde als 538, maar dan vele malen slechter. En hun dj’s vind ik ook helemaal niets. Ze zullen nooit een serieuze concurrent worden.’’

Radio 538 veroverde deze week met 11,5 procent marktaandeel weer het leiderschap op Radio 2. Het aandeel van Caz!, het vroegere Yorin FM, zakte naar 1,6 procent.

Ik luister regelmatig naar Caz! Ik ben juist van mening dat het wel lekker fris klinkt en Radio 538 moet niet doen alsof ze het hebben uitgevonden. Als je hits draait ben je dan gelijk een kopie van 538? Ze lopen ook altijd te piepen dat 3FM te commercieel klinkt. Ik erger me kapot aan constant dezelfde muziek op 538 want je weet gewoon dat je elke dag Luvstruck, Numb/Encore, Breathe In, kan verwachten. Op Caz! hoor ik wel eens een liedje dat ik denk, "hé die heb ik een tijdje niet gehoord"!"
De programma bij Caz! zijn in ontwikkeling en daarvoor heb je nou eenmaal tijd nodig, maar ik vind nu vooral Timur Open Air 's middags tussen 16.00 en 19.00 uur is erg leuk, beter dan Ruud De Wild met z'n stomme grapjes die 5 jaar geleden op 3FM misschien leuk waren...

Wouter
 
  WK 2006 aflevering 9: Het gaat maar door...
Wat een feest vrijdagavond in Nederland!
Tot in de kleine uurtje is de plaatsing voor de achtste finale gevierd.

Zaterdag was de beste WK dag tot nu toe. Portugal begon de dag nog matig met de 2-0 op Iran, maar vanaf 18.00 uur ging het los.

Voor de buis op de bank werkelijk genoten van de Ghanezen tegen de Tsjechen. Iedereen had verwacht dat Tsjechië dit makkelijk zou winnen na hun 3-0 zege op Amerika.
Maar het liep allemaal ff anders en ik kon het eigenlijk ook niet geloven. Ghana won met 2-0 in tot dan toe de leukste WK wedstrijd.

Maar om 21.00 uur stond Italië – Amerika op het programma, en daar keek ik echt naar uit!
En wat een wedstrijd; 3 rode kaarten en daardoor veel ruimte op het veld wat zorgde voor een hoogtempo en ook deze wedstrijd komt in de buurt van de leukste tot nu toe.
1-1 en dat had toch ook niemand kunnen denken… Wat een leuk toernooi zeg!!!!



Nu staat op het punt van beginnen de wedstrijd Japen – Kroatië, een warmloper voor twee ander toppers vanavond:
18.00 uur Brazilië – Australië
21.00 uur Frankrijk – Zuid-Korea


Dus ook vandaag een beetje een oranje getinte WK dag.


Wouter
 
zaterdag, juni 17, 2006
  Burgemeester Leen Verbeek te gast in Koffie-Zwart!
Vanmorgen kwam de burgemeester van Purmerend op de koffie tijdens de ochtendshow van Radio Purmerend. Wat een leuke man zeg...We spraken over zijn twee zoons en dochter, het familiedrama van afgelopen week in Purmerend, zijn passie voor o.a. reizen en het burgemeesterschap en over de twee bommen in Purmerend.

Burgemeester Verbeek, of Leen zoals ik hem mag noemen, liet weten graag weer eens terug te komen...

Raymond
 
  Ray on the Charlie 02 'The Soccer Edition´
In de podcastshow van Adam Curry had ik wederom een plaatsje gekregen. Ik was wat creatief geweest en had ´The Soccer Edition´gemaakt.

Al in de 5 de minuut kwam mijn creatieve momentje voorbij. Check maar even. Het is erg leuk!!!

#405 Daily Source Code for Friday June 16th 2006
From The Curry Condo, San Francisco, Ca.


Ray on the Charlie 02 The Soccer Edition.mp3

Direct Link to the show.

Raymond
 
vrijdag, juni 16, 2006
  WK 2006 aflevering 8: JAAAAAAAAAAAAAA!!!!!




 
  WK 2006 aflevering 7: Oranje tegen Oranje!
Vrijdag 16 juni 2006… Waar ben jij om 18.00 uur?... Hoeveel oranje kledingstukken draag jij?... Oranje Boven!!!... Maar welk oranje?... Ivoorkust is ook oranje!!!

Afgelopen zondag was ik tot aan de wedstrijd super gespannen, dat viel van me schouders toen de wedstrijd eenmaal was begonnen.

Vandaag is het anders, ik ben tot 15.30 in de studio van Radio Purmerend bezig geweest met allerlei klusjes voor het radio weekend, wat deze week alleen zaterdag betreft.
U begrijpt dat Raymond en ik om 18.00 uur voor de buis zitten en niet in de radio!

Maar door mijn bezigheden in de studio was er weinig tijd om aan Oranje te denken.

Nu kijk ik met een schuin oog naar Argentinië – Servië & Montenegro, maar ik betrap mezelf dat ik niet geconsenteerd ben. Het gaat niet om die twee andere ploegen, maar toch gewoon om wat Oranje zelf gaat doen straks…

Ik heb er op zich wel een goed gevoel over, Nederland kan zomaar met 3-0 gaan winnen, maar iets zegt met dat het ook zomaar 0-3 kan worden. De rust die Van Basten uitstraalt doet ook mij goed en er kan ‘ons’ toch niks gebeuren met zo’n bondscoach.

Het boek waarin ik aan het lezen ben ‘Het Mysterie Marco’ is bijna uit en ga San Marco steeds meer bewonderen.

Nederland – Ivoorkust straks in Stuttgart… De spanning stijgt… En tegen achtte zijn we of uitbundig van vreugde of stil van verdriet…

P.S. Er is dus geen Koopavond op de radio!!!

Prettig wedstrijd!!!

Wouter

 
donderdag, juni 15, 2006
  WK 2006 aflevering 6: Beenie Man verliest!
Over de wedstrijd van gisteravond wil ik kort zijn; Duitsland en de laatste minuut...Altijd hetzelfde!

Dan de wedstrijd van 18.00 vandaag: De oude Britse kolonisator tegen de kolonie van weleer, de reus met de grote kicksen tegen kleinduimpje. Engeland versloeg het nietige Trinidad en Tobago met 2-0 en verwerfde daarmee een plaats in de achtste finales van het WK. Het was een draak van een wedstrijd en de manier waarop Engeland won zal de nodige kritiek doen oplaaien in eigen land.

Jammer voor Don Leo, oftewel Beenie Man, ik hoopte echt dat hij opnieuw voor een stund kon zorgen...

Het is nu rust bij Zweden tegen Paraguay, en ik vraag me echt af waar Zlatan en ze vrienden mee bezig zijn... Dramatisch!!! ...Ik zeg: Waar blijft Markus Rosenberg?



Wouter
 
  En weer een nieuwe Godenzoon...
Roger García Junyent, kortweg Roger, welkom in Amsterdam!

En het Belgische talent Steven Defour is onderweg...











Wouter
 
  Commerciële Radio 538 weer nummer 1
Radio 538 mag zich na enkele maanden weer de grootste zender van Nederland noemen. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers die vandaag (donderdag 15 juni) zijn gepubliceerd. Het radiostation was ook in de afgelopen maanden de favoriet van jongeren, studenten en alle radioluisteraars tot 50 jaar, maar is nu met een marktaandeel van 11,5 % weer de landelijke nummer 1. Elke week stemmen 3.367.697 miljoen luisteraars af op Radio 538.

De luistercijfers van april - mei 2006: Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "We zijn op alle fronten de nummer 1. Jongeren blijven massaal afstemmen op de 102FM en ook voor de 'oudere jongeren' zijn we de bestbeluisterde zender. Ik ben er trots op dat deze cijfers weer onderstrepen dat Radio 538 de perfecte mix van jong en oud weet te vinden."

Ik ben geen luisteraar van Radio538 maar op mijn autoradio vind je onder voorkeurkeuze knopje:
1. Caz!
2. Radio 3FM
3. Q-Music
4. Veronica
5. Radio Purmerend

De laatste tijd luister ik overwegend naar Caz! in de auto. Het klinkt fris, lekker en ze hebben leuke nieuwe deejays.

Raymond
 
  Nieuw in Nederland: De Marco van Bastenshow
Vandaag ontving ik een mail van Martin Kok en Joris de Haan van Stereographics over een ludieke internetsite voor het WK 2006:

De Marco van Bastenshow...

De Marco van Bastenshow is een internetsite die speciaal ontworpen is voor het WK voetbal 2006. Al met al is het een Ilpendams initiatief op welke door de regionale pers alsmede vele bekende deejays enthousiast is gereageerd. Er is zelfs een echte jingle gemaakt welke te vinden via de site van: De Marco van Bastenshow!!!

Het Noord Hollands Dagblad besteed a.s. vrijdag 16 juni aandacht aan het initiatief en
ook deze waren meer dat enthousiast.


Misschien leuk voor aanstaande vrijdag in plaats van 'De Koopavond'?

De Marco van Bastenshow tussen 6 en 9 op Radio Purmerend...

Raymond
 
woensdag, juni 14, 2006
  WK 2006 aflevering 5: Spanje walst over Oekraïne heen!
Door de trieste gebeurtenis in Purmerend vandaag heb ik eigenlijk geen zin om een leuk en vrolijke stukje te schrijven over het WK. Maar zoals men zegt; Het leven gaat door.

Zojuist ondanks het familiedrama wel genoten van mijn beoogde wereldkampioen Spanje. Oekraïne speelde als een natte krant, maar toch wil ik de teamspirit bij de Spanjaarden belichte.

Jarenlang was het nooit een team, door verschillende streken, talen en rivaliteit in het clubvoetbal. Langzaam neemt dat af in Spanje en zien ze in dat het belangrijk is om samen tot een hoogtepunt te komen. Dat kwam vanmiddag in Leipzig tegen Shevchenko en co.
Even voor 17.00 was het 4-0!!!

Gelukkig prikte Fernando Torres een goaltje mee, want in mijn voorspelling is hij de topscorer van het toernooi, wat een klasse spits! David Villa was ik echter wel even vergeten, maar het zegt genoeg over de selectie van Spanje.
Op de bank Reyes, Fábregas (Arsenal), Raul (Real Madrid), Joaquin, Juanito (Betis Sevilla) en wie ik nog vergeet.

Wouter
 
De weblog van Raymond Hagedoorn & Wouter Zuidewind

  • Haag
  • Zuid
  • Op Bezoek Bij 3FM ~ Filmpje
  • Op Bezoek Bij 3FM