Station Haag-Zuid
donderdag, augustus 31, 2006
  Er is er één jarig hoera hoera
31 augustus betekend metrologisch de laatste dag van de zomer, de laatste dag dat voetbalclubs spelers kunnen halen, maar dat niet alleen...

Want vandaag is mijn vader weer een jaartje ouder geworden.

Van harte met je 58ste verjaardag!!!

Wouter

 
  Luistercijfers: juni - juli 2006
Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (31 augustus) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode juni / juli. De grote winnaar is Radio538...
Stijgers: Radio538, Skyradio, Radio 1, Q-Music, Radio 10 Gold, Kink FM, ORN.
Dalers: Radio 3FM, Radio Veronica, RTL FM, Classic FM, Radio 4, Caz, Slam FM, Arrow Classic Rock.
Gelijk: Radio 2, 747 AM, Arrow Jazz FM, BNR nieuwsradio, CRN, Overige zenders.

Waar luister jij eigenlijk het liefst naar?

Raymond
 
dinsdag, augustus 29, 2006
  De Gouden RadioRing 2006
Op vrijdag 20 oktober aanstaande wordt, naast de vertrouwde TelevisierRing, tijdens een feestellijke uitzending van het programma Schiffers.FM op Radio 2, de allereerste RadioRing uitgereikt. De publieksprijs voor de radio...

Net als bij de Televizier-Ring zijn er vier categorieën: De RadioRing voor beste radioprogramma, De Zilveren Radioster Man voor beste presentator, De Zilveren Radioster Vrouw voor beste presentatrice en Het Gouden Radio-Oortje voor het radio-evenement van het jaar.

De stemming verloopt volgens hetzelfde procédé als de Televizier-Ring verkiezingen. De stemprocedure gaat via de website Televizier.nl en start 29 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met dinsdag 26 september 12.00 uur.

Wat een ontzettend leuk initiatief van mijn oud 3FM-collega Roeland van Zeijst. Vanaf dit moment kan je dus gaan stemmen.

pppffff...dat wordt nog lastig, kiezen tussen al die leuke radioprogramma's en al die goede deejay's!!!

Raymond
 
maandag, augustus 28, 2006
  "Mjammie... Amandelen..."
Ik was altijd een liefhebber van pinda's en dergelijke... Cashewnoten, Macadamia en borrelnootjes...héérlijk!!! Maar aangezien het stoppen met roken mij zo'n 10 kilo zwaarder heeft gemaakt probeer ik mijn eetgewoontes te veranderen. Ik moet zeggen: Het lukt aardig!

Sinds kort heb ik, op aanraden van een collega, de amandel ondekt. Het is een lekkere peulvrucht en nog gezond ook!!!

Amandelen bezitten een goed verteerbaar eiwit en bestaan voor circa 60% uit amandelolie. Ook het gehalte aan mineralen is heel waardevol: vooral de kali- en kalkzouten, verder zijn ze rijk aan magnesium, het anti-stress mineraal. Als laatste wil ik toch de fosfaten niet vergeten te noemen die zo belangrijk zijn voor onze zenuwen.

Elke dag een kleine portie amandelen doet de mens goed!

Ik zeg: "Mjammie... Amandelen..."

Raymond
 
zondag, augustus 27, 2006
  De zaterdag op Radio Purmerend!
Afgelopen zaterdag zijn we weer begonnen met de programma's op zaterdag!
Een kleine foto-impressie:

Wouter

 
zaterdag, augustus 26, 2006
  Koffie-Zwart! terug op de zaterdagochtend
Vanaf vandaag is Koffie-Zwart! terug op zijn vertrouwde plek namelijk iedere zaterdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur.

Ik zal mijn best doen je vrije zaterdag aangenaam te laten beginnen met goede muziek en leuke onderwerpen. Rond 09.45 uur bespreek ik de zaterdagochtendkrant met de organisator van Koepop 2006. Morgen vind dit grote evenement plaats inPurmerend. Verder 'Met een beessie in je buurt voel je je beter", "De 7 Gouden W's" en natuurlijk nieuws, weer en verkeer.

Zullen wij straks rond 09.00 uur afspreken voor het eerste bakkie?

Tot zo!

Raymond
 
vrijdag, augustus 25, 2006
  Een nieuw seizoen, een nieuw geluid!
Vandaag begint Haag-Zuid weer volop met radio maken. Om 18.00 uur is er een vertrouwde, maar splinternieuwe aflevering van De Koopavond. (later meer)
Zaterdag begint Raymond om 9.00 uur met Koffie-Zwart en ben ik er om 12.00 uur met Gewoon Wouter.

De Purmerendse Top 30 is voorlopig wel totaal veranderd. Vanmiddag hoor je zo goed als non-stop tussen 16.00 uur en 18.00 uur de 30 populairste hits van Purmerend. Bart Heemskerk houdt je wel op de hoogte van de belangrijkste verschuivingen.
En tot slot is na De Koopavond Frank van Engelen weer terug met Bluesiana…

Je radio leeft in het weekend!

Wouter
 
donderdag, augustus 24, 2006
  Rotterdam-Zuid wil Kluivert
Hoorde ik nou goed wat Blonde Tommie zei?

Feyenoord wil zich versterken met Patrick Kluivert, zo meldt de NOS. De aanvaller is door de Rotterdamse club gepolst over een eventuele transfer.

Kluivert heeft geen toekomst meer bij Valencia FC en liep vandaag boos weg van de training. Hij heeft nog niet gereageerd op het voorstel van Feyenoord.

Afwachten maar...

Wouter
 
  Vanavond in theater Haag-Zuid: "SYRIANA"
Vanavond op het cinematheater van uw favoriete station de kraker: Syriana

Veel olie betekent veel geld, heel veel geld. Een eenvoudige vergelijking die een complex netwerk van corruptie ontketent, van Houston via Washington tot het Midden-Oosten, een aaneensluiting van dood en bedrog, van zet en tegenzet, waarin industriëlen, prinsen, spionnen, politici, petroleumarbeiders en terroristen in verstrikt raken.

George Clooney, die voor zijn vertolking zowel de Oscar als de Golden Globe voor Beste Bijrol kreeg, voert in deze nerveuze en razend intelligente thriller een ijzersterke cast aan, waarin ook Matt Damon en Jeffrey Wright schitteren.

Start film : 21.30 uur
Lengte : 122 minuten (geen pauze)

Prettige voorstelling!!!

Raymond
 
  Madonna, Madonna en nog eens Madonna...
Je kan je kont niet keren of je ziet tegenwoordig Madonna.

H&M, of te wel de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz, zijn een reklame-offensief begonnen waar een hoofdrol is weggelegd voor de eeuwig jong-ogende sexgodin wiens onweerstaanbare aantrekkingskrachten ontsproten zijn de jaren 80 en blijkelijk tot op heden nog steeds gewild. Madonna is een kwajongen, hoer, glamourchick, meesteres, clown, hartenbreekster, rebel zonder weerga, dans-exhibitioniste, femme fatale...

Madonna is ze door de jaren heen allemaal geweest en nog wel meer ook. Een scala aan zingende en dansende meervoudige persoonlijkheden, die allen twee dingen gemeen hebben: ze spelen hun rol tot in de finesses en zijn geobsedeerd door seks.

Zelfs H&M heeft momenteel een sexy uitstraling...

Heb je Madonna nog niet gezien? Neem dan eens wat vaker de bus :-D

Madonna, Madonna en nog eens Madonna...

Raymond
 
woensdag, augustus 23, 2006
  Tranen om Godenzonen
Wat een kutavond! Een prachtige beschrijving van deze woensdagavond.

Vanaf acht uur vanavond voelde ik mij Amsterdammer en verbonden met de plaatselijke en enige profvoetbalclub van de stad, maar rond half elf waren er enkel nog tranen…

Ajax is er niet in geslaagd de Champions League te bereiken. Geen mooie wedstrijden tegen Chelsea, Real Madrid, Barcelona of Bayern Munchen en geen 9 miljoen euro. De domper is groot aan het begin van een seizoen waarin de verwachtingen erg hoog waren/zijn. Als troostprijs wacht de UEFA Cup, met als mooie droomfinale Ajax – AZ.

Wat me na de wedstrijd trouwens enorm stoorde was het feit dat Henk Ten Cate uithaalde richting Urby Emanuelson, en hem zo’n beetje als schuldige aanwees voor de nederlaag. Dit vind ik niet kunnen en Ten Cate moet zich schamen voor zijn uitspraken. Want volgens hem is Ajax een collectief en dus heeft niet Urby, maar de hele ploeg gefaald vanavond in Amsterdam…

Wouter
 
maandag, augustus 21, 2006
  Peukkie?
De Britse kinderzender Boomerang gaat de rookscènes in de tientallen jaren oude Tom en Jerry-tekenfilms wegknippen om de tere kinderziel te beschermen. De zender doet dat op verzoek van Ofcom, de instelling die toezicht houdt op de Britse televisie.

Ofcom deed onderzoek naar het rookgedrag van de beroemde kat en muis na een klacht van een anonieme kijker. Tomm werd zeker een keer betrapt op het rollen en opsteken van een sjekkie. De scène komt in aanmerking voor censuur omdat Tom met de sigaret indruk wil maken op een poes. Dat is een verkeerd signaal, vindt de instelling.

Wat een onzin!!! Al die agressie van Tom jegens Jerry alsmede de wijzes van (poging) tot moord met voorbedachte raden op de muis cq de keuzes van moordwapens. Dat kan toch niet??? Straks krijgen de kids nog moordneigingen...

Ik zeg: "peukkie?"

Raymond

Of je krijgt zelf ook neigingen om muizen te vermoorden!

Wouter
 
  Hé leuke lieve en vooral knappe bezoeker...
Slijmballen, de meeste mensen hebben er een bloedhekel aan, maar dat ligt niet aan het slijmen zelf. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Slijmers en vleiers kunnen veel succes hebben met hun gedrag. Alleen moeten ze dan wel goed opletten dat ze niet overdrijven. Ook moeten ze zorgen dat ze geloofwaardig blijven voor mensen die de complimentjes over iemand anders aanhoren. Pas als je als slijmbal door de mand bent gevallen, komt het niet meer goed. Volgens het onderzoek krijgen mensen dan een steeds grotere hekel aan je.

Dus, leuke lieve en vooral knappe bezoeker van Station Haag-Zuid, slijm jij wel eens?

Raymond
 
  Terug van een weekend Normandië
De Road-Trip ging van Brugge tot Caen! En gelukkig hebben we de foto's nog...







Wouter
 
vrijdag, augustus 18, 2006
  Een volle vrijdag lang...
Vandaag weer een volle radio dag voor de boeg...

Om 15.00 uur neemt Wouter géén plaats achter de microfoon om de 30 populairste liedjes van Purmerend te laten horen. (Hij zit in Normandie en dus is het programma eerder deze week opgenomen. Ssssssssttt...) Rond 16.25 uur maakt 'Mister Top 30' 't nieuwe POV-vertje bekend

Daarna is het vanaf 18.00 uur tijd voor mijn daverende muliculturele mediashow, namelijk de (kletsnatte) Zomeravond. Fijne muziek en leuke onderwerpen zijn de ingrediënten, o.a.

* Knikkerkampioenschap 2006 op de Koemarkt
* Veel aandacht voor Parckpop Ilpendam 2006 van a.s. zondag.

Van 15.00 uur tot 21.00 uur kan je de radio vastzetten op Radio Purmerend! En als je liever naar het strand gaat met dit weer, dan ben je echt gek!

Raymond
 
  Weekend Normandie
Straks rond 9 uur begint de reis richting Normandie. Even 4 dagen lekker relaxen en door het mooie landschap toeren. Het weer voorspeld niet veel goed, maar wellicht valt het wel mee.

Je merkt hier wel wanneer ik een computer heb gevonden… :)

Wouter
 
woensdag, augustus 16, 2006
  Nieuwe programma indeling 3FM

Michiel Veenstra krijgt een uur extra zendtijd op 3FM!!!

De nieuwe middagshow, de Coen en Sander Show, zal van 16 tot 19 uur duren. Daarna begint Michiel Veenstra met zijn programma MetMichiel dat eindigt om 22 uur. Veenstra heeft ook voor twee jaar bijgetekend.

Veenstra gaat op vrijdagavond samen met Gerard Ekdom een show maken onder de naam "Ek-stra Weekend".

Ik ben benieuwd of Gerard zijn 'Ekdom in de Nacht' blijft doen en of het wel leuk is om vrijdags nà een duo wéér een duo te horen. Hebben we aan één 'Bassie & Adriaan' niet genoeg?

Verder ziet het er leuk uit!!!

Raymond

 
  Radio-deejay Krijn Torringa overleden
De radio-presentator en diskjockey Krijn Torringa verwierf grote faam bij de AVRO, waar hij in de jaren 70 en 80 de muziekprogramma's Hollands Glorie en Top Pop presenteerde.Bij Top Pop was hij de vaste vervanger van Ad Visser.

Torringa presenteerde de laatste jaren een muziekprogramma bij Radio Oost. Naast presentator was hij stadionspeaker bij FC Twente.

Begin dit jaar werd bij Torringa kanker geconstateerd.Hij leek baat te hebben bij de medische behandelingen,maar de ziekte kwam vorige maand terug.

Ik was vroeger regelmatige luisteraar van Krijn tijdens Hollands Glorie. Hij was niet zo cool als de boys van Veronica maar zeker de moeite waard...

Krijn Torringa is 66 jaar geworden...

Raymond
 
  Paul Rabbering Interview
Paul Rabbering hoeft niet door iedereen leuk gevonden te worden. Paul praat over de keuze 3FM ipv. Radio 538 en o.a. over de situatie die ontstond nadat hij Cobus verving op 3FM.

Wouter
 
dinsdag, augustus 15, 2006
  Faas Wilkes (82) overleden
Als voetballiefhebber ben ik geschrokken van het bericht dat Faas Wilkes op 82 jarige leeftijd is overleden.

Wilkes, geroemd om zijn balbehandeling, was, na Bep Bakhuys, de tweede Nederlandse profspeler. Opgegroeid als amateur bij eerst HION en Xerxes, vertrok hij in 1949 naar Italië. Internazionale en AC Milan boden tegen elkaar op voor de dribbelaar. Inter deed het beste aanbod, en Wilkes werd met zijn behendige spel in Milaan een razend populaire speler.



Totdat Dennis Bergkamp hem aflosten in 1998 was hij lange tijd topscorer allertijden in Oranje.

Wilkes nam in mei 1964 bij debuutclub Xerxes op 40-jarige leeftijd afscheid van het betaalde voetbal.

Wouter
 
  Een weekend Normandië

Dit jaar een keer geen Lowlands, maar een lang weekend het landschap van Normandië. Drie jaar geleden was ik daar voor het eerst en ook voor het laatst en toen maakte het al indruk. Soms lijkt het daar net of je terug bent in de tijd, er is daar nog zoveel dat aan de Tweede Wereldoorlog doet herinneren. Brokstukken, maar ook veel monumenten, zoals het American Cemetery.

De prachtige kust, vooral bij het dorpje Etretat, en studentenstad Caen zijn ook de moeite waard om te bezoeken.

Het enige probleem is het weer;

Af en toe zon en enkele regen- en onweersbuien, vooral later op donderdag mogelijk met windstoten en veel neerslag. Maxima van 20 graden.

Wouter

 
zaterdag, augustus 12, 2006
  In gesprek met Domien Verschuuren
Domien Verschuuren is jong, talentvol, vol passies en vanaf maandag 14 augustus drie weken lang tussen 4 en 6 ’s ochtends te horen op 3FM. Tijd voor Station Haag-Zuid om even een babbeltje te houden met Domien.

foto: Debbie van de Ven (mediameisje.nl)

Wie is Domien Verschuuren?
Domien Verschuuren is 18 jaar, geboren in Tilburg, verslaafd aan radio, internet en muziek, studeert journalistiek, heeft al bijna drie jaar lang een lief vriendinnetje, heeft ongelofelijk veel geluk gehad in z’n leven so far, maar heeft nog veel meer grote dromen
Als Domien mag kiezen tussen tussen een week lang zendtijd op 3FM (’s middags tussen 4 en 6) of een week gratis naar de mooiste en grootste kermis van Nederland?
Haha! Dat is makkelijk: een week lang zendtijd op 3FM. Kermis vind ik prachtig, maar ik ben meer de stille toeschouwer. Ik ben bezeten van de lampjes, de muziek, van de techniek, maar zodra iemand voorstelt een ritje te maken in een Booster, XXL of MoveIt, dan haak ik snel af. Geef mij maar radio. Radio is eigenlijk mijn achtbaan.
Domien heeft meer passies waaronder een eigen weblog. Kan hij niet gewoon alles kwijt op de radio of is het juist een soort verlengstuk?
Allebei. Radio draait om mij als deejay, mijn weblog meer om mij als persoon. Ik kan er alles kwijt. Korte krabbels over leuke websites, maar ook langere verhalen over persoonlijke ervaringen. Mijn huidige weblog startte ik in april 2006, maar ik was in 2002 tot en met 2004 al erg actief bezig met het schrijven van stukjes. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, maar begin dit jaar begon het opeens te kriebelen.
Wie is de favoriete deejay van Domien? Waarom?
Wat een vervelende vraag. Ik heb een hele hoop favorieten. Op dit moment is dat Michiel Veenstra (3FM, ma-do, 20u-22u). Hij is ongelofelijk creatief, snel en gevat. Ik benijd zijn snelheid om te reageren op bellers en onverwachte momenten. Toen hij bij 3FM is komen werken, is hij snel mijn persoonlijke favoriet geworden.
Wat is, naast 3FM, het favoriete radiostation van Domien?
KXradio natuurlijk! Hoewel het internetradio is, werken met z’n allen enorm hard aan de zender. Hoewel het in eerste instantie draait om ‘the love of music’, is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk hoe het allemaal klinkt. Er wordt achter de schermen gruwelijk veel gedaan aan KXradio en we worden steeds groter. Er staan veel plannen op stapel, maar veel kan (en mag ;-)) ik daar nu nog niet over zeggen…
Waar heeft Domien spijt van?
Van wat dingen in m’n verleden. Ik ben een jaar of twee, drie heel erg arrogant geweest. Vooral op internet. Ik zei dingen die écht niet konden, niet nadenkend dat met Google alles jaren later nog terug te vinden is. Daar heb ik niet alleen spijt van, daar schaam ik gewoon voor. Ik had bepaalde dingen nóóit mogen zeggen en nóóit mogen doen. Details daargelaten, haha!
Waar is Domien het meest trots op?
Een hele hoop dingen, eigenlijk. Natuurlijk op m’n plek binnen 3FM als achttienjarige, op m’n baan bij KXradio, maar ik ben bijvoorbeeld ook heel erg trots op m’n vriendin, Debbie. Uiteraard omdat ze mijn vriendinnetje wil zijn, maar ook omdat ik ongelofelijk respect heb voor haar doorzettingsvermogen. Het is een lang verhaal om uit te leggen, dus dat laat ik buiten beschouwing. Ik geloof daarnaast serieus dat ik zonder Deb nooit op de plek beland was, waar ik nu ben beland…
Domien gaat komende 3 weken Martijn Muijs vervangen op 3FM. Dat betekend 3 weken lang vroeg op om tussen 4 en 6 ’s ochtend een radioprogramma te maken? Goed voor je ritme!
Hoe bereidt Domien zich voor op zijn ‘nachtdienst’ en wanneer slaapt hij eigenlijk?
Voorbereiden? Eh, ja. Haha! Ik hoop het ’s middags te doen. Ik heb op dit moment nog geen idee hoe het programma van Martijn me gaat bevallen. Wel heb ik nagedacht over slaapritmes. Ik heb nu bedacht te slapen van 22.00 uur tot 02.30 uur en na het programma van 06.30 uur tot een uurtje of 12.30 uur, 13.30 uur. Dat het zwaar zal zijn, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat ik na één week een middag lang huilend op bed te vinden ben, maar – dámn - wat heb ik zin om dit te gaan doen.
Maak een keuze:
Man of Vrouw
Badpak of
Bikini
Chips
of Pinda’s
Patatje met of Patatje zonder
Boterham Zoet of Hartig
Piano of
Gitaar
3FM
of Caz!
Angelina Jolie of
Jennifer Aniston
Di-rect of Ali B

Geer of Goor
Hoe ziet Domien’s ideale toekomstbeeld eruit?
Daar kan ik heel kort over zijn: nog héél lang bij 3FM blijven werken! Ik heb het ontzettend naar m’n zin, zowel bij het station als bij mijn omroep (NPS), en hoop mezelf nog verder te ontwikkelen. Ik ben nu bezig met het nachtelijke opleidingstraject en leer iedere week van m’n eigen fouten. Gelukkig ben ik iemand die graag wíl leren en heb ik het gevoel ook echt te groeien in m’n stijl van radiomaken. Stay tuned ;-)

Groet'n Domien

Wouter & Raymond

 
vrijdag, augustus 11, 2006
  Videoclip James Morrison
't POV-vertje van deze week is van James Morrison en heet 'You Give Me Something'. Zoals beloofd de clip:



Wouter
 
  De Zomeravond: Vergeet je laarsjes niet!!!
Vanavond weer een nieuwe aflevering van De Zomeravond met Raymond 'Haag' Hagedoorn.
In de aflevering van vanavond:
* Het 1ste Knikkerkampieoenschap op de Koemarkt in Purmerend
* Purmerendse ambtenaren bij de NCRV op tv in 'De Zingende Zaak'
* Parckpop Ilpendam 2006

Als je morgen wilt meepraten luister je...

Raymond
 
  Een volle vrijdag lang...
Vandaag weer een volle radio dag voor de boeg. Om 15.00 uur neem ik plaats achter de microfoon om je weer de 30 populairste liedjes van Purmerend te laten horen. Stemmen kan nog altijd, geef je favoriete hit maar door…

Ook maak ik rond 16.25 uur 't nieuwe POV-vertje bekend en ik kan alvast verklappen dat het wederom een geweldig nummer is. Zoveel soul heb ik de laatste tijd niet meer gehoord en het leuke is dat het gezongen wordt door een James Blunt-achtige gozer.
Zodra hij bekend is zet ik hier de clip neer!

Daarna is het vanaf 18.00 uur tijd voor Raymond en De (kletsnatte) Zomeravond. Fijne muziek en leuke onderwerpen zijn de ingrediënten, o.a. ‘Een Weermix’.

Van 15.00 uur tot 21.00 uur kan je de radio vastzetten op Radio Purmerend!
En als je liever naar het strand gaat met dit weer, dan ben je echt gek!

Webstream

Wouter


 
donderdag, augustus 10, 2006
  Trek in vis...
Zo nu en dan een lekker visje! Blijkbaar ben ik niet de enige dit er dol op is...

Wouter
 
  Zlatan gaat in Milaan wonen...
Zlatan gaat naar Internazionale!
Daar lopen Crespo, Adriano, Martins, Recoba en ex-Feyenoorder Cruz. 6 spitsen lijkt mij wat overdreven.
Zlatan wordt herenigd met zijn goede vriend en eveneens ex-ajacied Maxwell.

Wouter
 
woensdag, augustus 09, 2006
  Spaart u Air Miles?
Eindelijk kan je die nutteloze, suf gespaarde Air Miles goed besteden...

Wouter
 
De weblog van Raymond Hagedoorn & Wouter Zuidewind

  • Haag
  • Zuid
  • Op Bezoek Bij 3FM ~ Filmpje
  • Op Bezoek Bij 3FM