Station Haag-Zuid
dinsdag, maart 27, 2007
  Maroon 5 = Back!
"Lang niks van ze gehoord!"

Een uitspraak van mij van een week of wat geleden. Ik had het toen over Maroon 5 die in 2004 de hele wereld veroverde met het album Songs About Jane. En je zal het net zien...

Ze zijn helemaal terug met een nieuw album en de single Makes Me Wonder!

Een korte preview:

Zuid
 
donderdag, maart 22, 2007
  Scholieren massaal op pad tijdens Rondje Cultuur

De kracht van mijn stembanden is na vandaag in grote mate afgenomen. Nog nooit waren en zowel puistjes en giechelende smartjes in de radiostudio van Radio Purmerend.

Alle derde klassers van De Koogmolen, het Da Vinci, het Jan van Egmond en het Clusius-college zijn deze week op pad voor het 'Rondje Cultuur'. Ze gaan in groepjes langs bij verschillende culturele instellingen in Purmerend, waar ze rondgeleid worden door de medewerkers. Ook bezoeken de ruim 1200 leerlingen RTV Purmerend, waar ze een kijkje nemen in de radiostudio en zien hoe TekstTV gemaakt wordt. Alle Purmerendse leerlingen van vmbo, havo en vwo nemen deel.

Sommigen interesseerde het geen reet, maar hier en daar waren er enkele uitblinkers die, in ieder geval vandaag, het predicaat Toppertje krijgen opgespeld.

Haag

 
  Neuspeuteren; vies maar populair!
Uit onderzoek blijkt dat 90 procent z'n vinger wel eens in de neus stopt. De helft van alle Nederlanders doet het zelfs één of meerdere keren per dag. Mannen beduidend vaker dan vrouwen.
1 op de 10 automaten zijn besmet met de Staphylo-coccus bacterie, die verantwoordelijk is voor de beruchte MRSA-ziekenhuisbacterie.

Gatver!!!

Haag
 
maandag, maart 19, 2007
  Twee violen en een trommel en een fluit...
...want Wouter die is jarig en de vlaggen hangen uit! Ei, ei, ei, we zijn zo blij, want Wouter die is jarig en dat vieren wij, ei, ei. Hoera, hoera, is de koffie nog niet klaar? Neenee, neenee, geef me dan een kopje thee. Hij leve, hij leve, hij leve 100 jaar!!!!!! :-Q

Van Harte Gefeliciteerd

met je 24ste verjaardag!!!

Fijne dag!

Haag

Feliciteer Wouter via de comments (onderaan de log)
 
zondag, maart 18, 2007
  Ajax vernedert PSV
Voor het eerst sinds 1994 heeft Ajax zondag in de eredivisie uit bij PSV gewonnen.
Het werd maar liefst 1-5 voor de Amsterdammers. Klaas Jan Huntelaar (2), Wesley Sneijder, Gabri en Kenneth Perez scoorden voor Ajax, Patrick Kluivert deed dat namens PSV. Het verschil tussen de koploper en Ajax is met vijf duels te gaan teruggebracht tot vijf punten.

Leuk dat Kenneth Perez nog een goaltje mee pakt, na alle commotie van de afgelopen week.

Zuid
 
vrijdag, maart 16, 2007
  De Koopavond: Vanavond beter dan ooit...
Vanaf 18.00 uur burken jouw schurken 3 uur lang tijdens de niet te evenaren en altijd spraakmakende multimediashow: De Koopavond

Wouter en Raymond zullen je weekend op gepaste wijze openen met:

* Files vanuit de chopper
* Het P3 Journaal
* De POV-vertjes nominatieronde
* Parkeergarage De Claxonatte
* De Purmerendse band "Wess Up"
* De Wizzl
* Humorcoach Marleen Heeman
* Kokkie Wouter
* d’Koopavond’s Grandiosche Grappen & Grollen Grammofoon

Als je morgen wilt meepraten dan moet je luisteren!!! (klik hierzo)

Haag & Zuid
 
donderdag, maart 15, 2007
  Pizza! Pizza!... ff wachten... nog ff wachten...
Het is een kruising tussen junkfood en haute-cuisine. Een restaurant in New York heeft een pizza op de kaart staan voor 1000 dollar.

Je krijgt er wel wat voor terug: een perfecte bodem, de beste kaas, 4 soorten kaviaar en kreeft.

De vraag: Is het ook lekker?

Haag
 
  F•R•I•E•N•D•S: I'll be there for you...
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een slechte televisiekijker ben. Vooral series, zoals 'CSI' of '24', gaan aan mij voorbij, terwijl ze ongetwijfeld de moeite waard...
De serie 'Friends' heb ik ook pas in een later stadium ondekt. Inmiddels ben ik aardig opweg met mijn verzameling dvd's en geniet ik van de humor van Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel en Ross. Erg leuk ook om meerdere afleveringen achter elkaar te zien.

Absoluut mijn favoriete serie op het moment (met terugwerkende kracht)...

Haag (de laatbloeier)
 
  Nederlanders met plezier naar werk
Van de Nederlandse werknemers gaat 97 procent met plezier naar het werk.

Nederlanders noemen ook vaker hun collega's loyaal tegenover elkaar. Ze werken in een team waarin iedereen meedoet en de leidinggevende wordt gerespecteerd. Van de Nederlanders zegt 1,5 procent in het afgelopen jaar te zijn gepest.

Haag

 
  Luistercijfers: januari - februari
Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (15 maart) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode jan - feb 2007.
Stijgers: Radio 538, Radio 1, Q-Music, Radio 4, Caz, Classic FM, Slam FM, Arrow Jazz FM, 100%NL, BNR nieuwsradio, TMF radio.
Dalers: Radio 2, Skyradio, Radio 3FM, Veronica, Radio 10, Radio 5.
Gelijk: Arrow Classic Rock, Kink FM.

Wat is jouw favoriete radiostation?

Haag
 
woensdag, maart 14, 2007
  Amerikaanse vlag op de maan is omgevallen
De Amerikaanse vlag die in 1969 op de maan is gezet, staat niet meer overeind. Die onthulling heeft oud-astronaut Buzz Aldrin tijdens een lezing op de TU in Delft gedaan.
Bij vertrek naar de aarde is de vlag per ongeluk omver gegooid. Aldrin en zijn collega's Neil Armstrong en Michael Collins besloten het bij terugkomst niet te vertellen omdat het erg gevoelig ligt in Amerika.


Aldrin zei ook dat vanaf de maan de Chinese muur niet te zien is en dat de continenten amper uit elkaar te houden zijn.

Voor het uitzicht hoef je dus niet naar de maan!

Zuid
 
  De leukste voetbalmanager van de Benelux
Sinds deze week ben ik manager van de Franse voetbalclub RC Lens. Op Online Soccer Manager begin ik langzamerhand een nieuwe verslaving te kweken. De competitie begint morgen en de doelstelling van het bestuur is 7e worden.

De spelers zijn op trainingskamp geweest, de sponsors zijn binnen en ik begeef me volop op de transfermarkt.

Ohja het is helemaal gratis en voor de voetbalfreak zeker een tip!

Zuid
 
  Jan Smit komt naar Purmerend...
Op donderdag 13 september wordt tijdens de Nazomerfeestweek flink uitgepakt met op de kop van de Koemarkt een podium van twaalf bij zes meter.

Daarop zijn tussen 19.30 uur en middernacht optredens van Tribute to the Cats band (45 minuten); 3J's (30 à 45 minuten); Nick & Simon (30 à 45 minuten); nogmaals Tribute to the Cats (45 minuten) en als klapper Jan Smit, die vanaf 22 tot circa 23.30 uur op de planken staat.

Leuk hoor, al dat Volendamse muziekgeweld in 'ons' stadje. Maar waren lokale Purmerendse bands niet meer op zijn/hun plaats geweest?

Haag

 
  Nieuwe presentator Wie is... de Mol?
Pieter Jan Hagens gaat de nieuwe tv- reeks van het programma Wie is... de Mol? presenteren.

De opnames hiervoor starten in 2008. Hagens neemt hiermee het stokje over van Karel van de Graaf, die het programma twee seizoenen presenteerde.

Morgenavond om 20.30 uur de grote finale van Wie is...de Mol? op Nederland 1.
Haag

PS: Oja, het is overigens Inge Iepenburg... of heb ik het nou verklapt ;)
 
  Bel! Je bent de enige die kijkt...
Tijdens een nachtelijke uitzending van een spelletje op SBS6, belde Jan Veniers uit Arnhem honderd keer met het 0900-nummer van de omroep. Steeds stuitte hij op een dichte lijn.

‘Het was zo’n spel waarbij je verschillen moest raden tussen twee vrijwel identieke plaatjes. Ik heb het uren achtereen geprobeerd terwijl de presentatrice maar verbaasd voor de camera bleef herhalen ‘dat er niemand naar de studio belde’.

Verniers besloot na zijn belactie verhaal te halen bij SBS: ‘Ik kreeg op een nogal arrogant toontje te horen dat ik als volwassen man verantwoordelijk ben voor mijn belgedrag en dat ik me daarom ook kon beperken tot het bellen van drie keer. Dat ik keer op keer op een dichte lijn stuitte, had volgens haar te maken met het ‘op een verkeerd moment bellen’.

Meer over dit onderzoek kun je lezen in de Volkskrant

Haag

PS: Dat die meiden zich nog in het openbaar durven te vertonen...
 
maandag, maart 12, 2007
  Tiepvoutje!
Bij RTLZ scoren ze geen 10 voor taal...

Zuid
 
zondag, maart 11, 2007
  Lente
De lente is niet meer te stuiten. Tot zonsondergang schijnt de zon vrijwel ongehinderd en het is circa 14 graden. Morgen wordt het nog beter...

Haag
 
  11 maart 2004
Bij de aanslagen, die gebeurden tijdens de ochtendspits, kwamen 191 mensen om het leven en raakten ruim 1800 mensen gewond.

Nog nooit werden er in Europa zoveel mensen bij aanslagen gedood.

Remember!

Haag
 
  Ziek, zwak en misselijk... Deel IV
Ik begin mij langzamerhand wat beter te voelen.

Het mag ook wel na een week van thuis hangen op de bank... De griepepidemie schijnt overigens nog steeds te dwalen over de Lage Landen.

Kortom: Vat geen Kouboy!

Iedereen bedankt overigens voor de leuke en opbeurende reacties!

Haag

 
vrijdag, maart 09, 2007
  Quick Reaction Alert: F16's door geluidsbarrière boven Noord-Holland

Twee F-16 jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht hebben vanmiddag een vliegtuig dat onderweg was van Duitsland naar België onderschept. Met het toestel kon geen radiocontact worden gemaakt.

De F-16’s stegen onder begeleiding van een gevechtsleider van het Air Operations and Control Station Nieuw Milligen om 13.05 uur op om het toestel te identificeren en contact te maken met de bemanning. Daarbij gingen de jachtvliegtuigen boven het midden van Noord-Holland op acht kilometer hoogte door de geluidsbarrière. Als F-16's met een snelheid van meer dan duizend kilometer per uur vliegen gaan ze door de geluidsbarrière en veroorzaken daarbij een zogenaamde 'Sonic Boom'.


Ik hoorde eerst de enorme knal, kort daarop gevolgt door een tweede... Ik vermoedde dat er een explosie was geweest in een woning in Purmerend en zocht de horizon af naar rookpluimen...

Bij de tweede knal stond ik voor het raam en voelde de luchtdrukverplaatsing veroorzaakt door de tweede straaljager.

Haag

 
  Geld maakt niet gelukkig... Toch?
Bill Gates is nog steeds de rijkste mens ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 56 miljard dollar. Dat blijkt uit de lijst van het magazine Forbes.

Er staan ook Nederlanders op de lijst. Charlene de Cavalho-Heineken staat op 102 met $7,2 mlrd.Frits Goldschmeding (Randstad) staat op 230 met $3,8 mlrd en John de Mol met $2,2 mlrd op 432.

Haag
 
  2de concert van The Police
De Britse band The Police geeft vrijdag 14 september een tweede concert in Nederland.

De 50.000 kaarten voor het eerste, op donderdag 13 september, waren vrijdag binnen een uur uitverkocht, aldus de concertorganisator.
De voorverkoop voor het tweede optreden begint zaterdag 17 maart.

Haag
 
  Ziek, zwak en misselijk... Deel III
Ondanks verwoedde pogingen om mijn gestel te laten herstellen voor aanvang van het weekend moet ik jullie mededelen dat verbetering van mijn ziektebeeld niet aan de orde zijn...

Momenteel ondervind ik (lichte) koortsaanvallen, hoofdpijn, gesuis in mijn hoofd en een tergend gevoel van moeheid.

Vanavond dus een 3-uur lange solovlucht van Zuid tijdens De Koopavond. Morgenochtend zal Koffie-Zwart nonstop zijn.

Haag
 
donderdag, maart 08, 2007
  Hou je achteruitkijkspiegel in de gaten...
...en let vooral op het verkeer dat je van achteren nadert...

De beelden van het tunnelbewakingssysteem zijn schokkend. De eerste auto's die stoppen voor een afgeremde truck ontsnappen de dans, maar de volgende moet afremmen, met alle fatale gevolgen van dien...

check dit: TUNNEL

Haag
 
  Ziek, zwak en misselijk... Deel II
Ook mijn gestel is gezwicht voor de griepepidemie:

Nederland heeft te maken met een griepepidemie. Het onderzoeksinstituut Nivel zegt dat per 100.000 mensen er 86 griep hebben. Als het er meer dan 60 zijn, is het officieel een epidemie. De meeste griepgevallen worden gemeld in het oosten van het land.

Ben bang dat De Koopavond een solovlucht gaat worden van Zuid...

Haag
 
woensdag, maart 07, 2007
  Gratis naar An Inconvenient Truth

Heb je de film An Inconvenient Truth nog niet gezien of wil je deze nog een keer bekijken? Vanaf donderdag draait deze klimaatfilm van Al Gore een maand lang gratis in zeventien bioscopen.

Ik sprak vanmorgen met Tom in Australië (een geëmigreerde Nederlander) en die vertelde erg onder de indruk te zijn van de film. Down-Under zijn ze al in fase 4 terecht gekomen in verband met het uitblijven van regen. Het schijnt nu het ergst te zijn sinds jaren...

Mocht je wat krap bij kas zitten dan kun je nu voor niks... Gaan dus! We blijven Nederlanders...

Haag

 
  Ziek, zwak en misselijk... Deel I
Sinds afgelopen maandag loopt uw favoriete station te wankelen op haar benen.


Net toen ik dacht overgeslagen te worden, immers iedere collega was de afgelopen maand al aan de beurt geweest, werd mijn gezondheidsgestel danig onderuit gekegeld en heb ik momenteel te kampen met hoofdpijn, spierpijn, koortsaanvallen, evenwichtsproblemen, keelpijn en hoestbuien.


Gelukkig heeft de Albert Heijn© deze week zowel de perssinaasappels, appels als de bananen in de aanbieding en pers in mijn vitamine vanuit het fruit in het glas, schil ik mij een ongeluk en ontdoe de kromme vrucht van haar gele schil...


Ik hoop voor De Koopavond weer opgeknapt te zijn...


Haag
 
  Ga je nog wel even stemmen?
Hebben we net een politiek circus van enkele maanden achter ons, moeten we wéér stemmen.

Neem even 5 minuten de tijd en check hier wat het best bij jou past...
Haag
 
dinsdag, maart 06, 2007
  1 Jaar
Deze maand bestaat Station Haag-Zuid 1 jaar!

En dat gaan we vieren !!! :-)

Haag-Zuid
 
  Paparazzi laat Jensen zitten
Jan Paparazzi, de vaste sidekick van Robert Jensen in diens talkshow Jensen!, verlaat zijn tv-partner.

Hij gaat vanaf 2 april weer radio maken en wordt sidekick bij de ochtendshow van Patrick Kicken op Radio Veronica. Dat maakte de radiozender maandag bekend. Paparazzi werkte in de jaren negentig al met Jensen bij onder meer Hitradio Veronica en Veronica FM. De laatste jaren was hij in Jensen! iedere werkdag te zien bij RTL5.


Jan van Zanten, zoals zijn echte naam is, gaat terug naar Radio Veronica...

Haag
 
  Nog meer ruknieuws...
Een medewerker van Northwest Airlines is gearresteerd nadat hij tijdens een vlucht over een medepassagier had geëjaculeerd
Een Amerikaanse vrouw nam maandagochtend plaats op een raamstoel van een vlucht van Seattle naar Minneapolis. Ze had express een raamplek gekozen zodat ze nog even kon slapen. De passagier naast haar, de 20-jarige Samuel Oscar G., maakte van de gelegenheid misbruikt door zichzelf te bevredigen. De vrouw werd wakker toen G., een bagagemederker van Northwest Airlines, opstond en zij een warme gloed in haar nek en op haar kleding voelde.

Wellicht is de eerste kandidaat voor de Mastrubatie Marathon gevonden...

Haag
 
  Masturbatie Marathon op Tien
In de race om de kijkcijfers is niets de zenders nog te gek. Ging het recentelijk nog om het snijden in lijken, nu gaat John de Mols een evenement uizenden waarbij zoveel mogelijk mannen samen masturberen om geld op te halen voor een goed doel. Deze Masturbatie Marathon staat de kijker op 13 maart te wachten.

Het programma zal wel ruk zijn...

Haag
 
maandag, maart 05, 2007
  Top 40: Het leukste muziekspel ooit!
PURMEREND ~ van onze verslaggever ~ Zaterdagavond vond, onder massale publieke belangstelling, de derby plaats over de popkennis van uw favoriete stationsmanagers:

Haag vs Zuid


In een zinderende wedstrijd verloor Zuid vooral punten in de sensationele sixties en zinderende jaren zeventig. Met een grote voorsprong en twee vingers in de neus behaalde Haag in no-time zó de nummer 1 positie. Zuid's listige kunstgrepen om het spel naar eigen hand te zetten haalde niets uit. Haag heeft Zuid uitgedaagd het spel te spelen tijdens De Koopavond, het goedbeluisterde radioprogramma op de vrijdagavond op Radio Purmerend.
 
  Amsterdam ArenA schudt op haar grondvesten...
=
26 juni 2007: George Michael - 25Live Tour
13 september 2007: The Police - Celebration Tournee
Haag
 
  Maan Eclipse 2007
Heb je het gezien?
Ik was als kandidaat verweven in het Top 40-spel, maar de spelleider ging accoord met enkele onderbrekingen om naar buiten te gaan en te genieten van dit natuurverschijnsel.

Pretty cool...

Haag
 
  Tiesto = 538
Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto, is de nieuwe deejay die Radio 538 a.s. donderdag officieel presenteert.

Over het tijdstip van Tiësto's show is meer bekend. Dat wordt zeer waarschijnlijk de vrijdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur, waar nu DJ Jean te horen is.


Hij zal het wel leuk vinden, want voor de centen hoeft hij het niet te doen...


Haag
 
De weblog van Raymond Hagedoorn & Wouter Zuidewind

  • Haag
  • Zuid
  • Op Bezoek Bij 3FM ~ Filmpje
  • Op Bezoek Bij 3FM